• 06 55175826

Over mij2021-05-28T08:50:19+01:00
Mirjam van Es

MIJN NAAM IS MIRJAM VAN ES

Energetisch therapeut

Energetisch therapeut

Als professioneel therapeut en ervaringsdeskundige help ik jou je natuurlijke balans te hervinden

Plan een intake gesprek
Plan een intake gesprek

PROFESSIONEEL & ERVARINGSDESKUNDIG

Mijn naam is Mirjam van Es geboren (1981) en opgegroeid in Middelburg.

Op mijn 16de jaar ben ik de verpleegkunde opleiding gaan volgen waarvoor ik in 2001 mijn diploma behaalde. Ik heb vervolgens 13 jaar in de verpleging gewerkt.

Toch miste ik altijd een stuk hierin, diepgang, het menselijke stuk wat helaas door geld en personeelsgebrek wegbezuinigd word. Ik begon steeds meer energie te voelen in mijn handen en ben verder gaan studeren, eerst in Amsterdam en later in Utrecht, waar ik in 2007 mijn diploma voor de 4-jarige HBO opleiding tot energetisch natuurgeneeskundig therapeut aan het Johan Borgman College (HJBC) behaald hebt.

In mei 2007 ben ik mijn praktijk Amabile in Middelburg gestart. Een aantal jaar heb ik ook een praktijk in Vlissingen gehad en sinds 1 juli 2020 werk ik vanuit Het Molenwater pand, Centrum voor Gezondheid & Welzijn. Een prachtig monumentaal pand in hartje oud centrum van Middelburg. Een centrum waarin samenwerking mogelijk is met fysiotherapie, manuele therapie, haptonomie, e.d..

Tevens heb ik in mei 2021 mijn post Hbo opleiding Begeleiding bij Rouw en Verlies behaald.

AANGESLOTEN BIJ

Ik ben BCZ registertherapeut ®, lid van de beroepsverenigingen Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET, lidnummer 30152) en Stichting HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ, lidnummer 201012R).

Tevens ben ik lid van Zorgstroom X-tra, het voordeelpakket van Zorgstroom.

Zorgverlenersnr. /AGB code: 90-034452
Praktijkcode: 90(0)13425

Kijk voor meer informatie over mogelijke vergoedingen op de website van de VVET.

“Fijne, warme praktijk. Mirjam zorgt ervoor dat de ruimte rustig is en tegelijkertijd sfeervol. Je voelt je meteen op je gemak bij Mirjam in haar praktijk. Ze biedt een luisterend oor en geeft daarnaast doelgericht advies, zowel praktisch als met bijv. Bachdruppels ter ondersteuning. De energetische behandeling is echt een moment voor ontspanning. Waar het kan, heft Mirjam blokkades op en/of geeft hier na de behandeling tips voor. Ik voel me erg op mijn gemak bij Mirjam en kom (meer) in balans thuis, na de behandeling.”
Nicole

Er mag wat veranderen op het gebied van rouw en verlies

Mijn naam is Mirjam van Es, geboren (1981) en opgegroeid in Middelburg.

Naast mijn mooie werk in de praktijk ben ik ook moeder van een geweldige dochter (geboren in 2014) en van ons mooie zoontje (geboren in 2017) die tot ons grote verdriet overleden is vlak voor zijn geboorte.

In mijn leven heb ik verschillende grote verlies ervaringen gekend.

Na het overlijden van mijn zoontje ben ik nog meer in de rouwwereld terecht gekomen. Het viel mij op dat er weinig echt goede therapeuten zijn die weten hoe hierin te begeleiden. Er wordt vaak nog over verwerken gesproken, terwijl rouw niet te verwerken is, je leert er mee leven. De wereld draait heel hard door, mensen gaan door, durven er niet naar het verlies te vragen, zijn bang voor de reactie. Werkgevers die je zo snel mogelijk weer op de werkvloer willen zien. De maatschappij is prestatiegericht en gejaagd. Rouw wordt zo steeds meer een eenzaam en onbegrepen gebeuren. Daar sta je dan alleen met je rouw!

Hieruit ontstond mijn volgende missie. Er mocht meer veranderen op het gebied van rouw. Want vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Een verlies van een dierbare, maar ook een scheiding, verlies van werk, verlies van gezondheid, hebben allemaal met rouw en verlies te maken.

Om mijn kennis en ervaringen ook met een goede professionele verbreding neer te kunnen gaan zetten, ben ik op zoek gegaan naar een goede opleiding. Geen opleiding waarin alleen naar de rouwtaken gekeken word, maar een opleiding waar je mag werken vanuit je hart in combinatie met kennis.

In mei 2019 ben ik gestart met de post hbo-opleiding ‘Begeleiden bij rouw en verlies’ aan de HZ University of Applied Sciences. Ik studeer in maart 2021 af.

Deze opleiding, met gerenommeerde docenten als klinisch psycholoog en rouwspecialist Manu Keirse, hoogleraar Joachim Duyndam, psychiater Bram Bakker en traumaspecialist Luuc Smit, leidt professionals uit het werkveld op tot deskundige begeleiders op het gebied van verlies- en rouwproblematiek.

“Na langdurig opzoek te zijn geweest naar hulp bij overspannenheid en stress terecht gekomen bij energetische therapie. Het doel was meer rust en balans creëren. Rationeel weet ik het allemaal prima, alleen gevoelsmatig lukte het niet om op dezelfde lijn te komen. Dankzij Mirjam haar hulp lukt dit een stuk beter. Hierdoor kan ik keuzes maken die goed voelen. Mirjam voelt feilloos aan waar de zere plek zit en weet een veilige plek te creëren. Lieve Mirjam, dank je wel voor je hulp.

Yvonne

Rugzak

in mijn rugzak draag ik
wat ik verloor, waar ik om rouw
wat ik voelde, wat ik deelde
verhalen van warmte en van diepe kou

mijn rugzak houdt verborgen
mijn angst en mijn gemis
diep onderin de herinnering
aan wat ooit was en niet meer is

in mijn rugzak draag ik
wat ik leerde van het leven
de pijn en het verdriet
en de liefde die is gebleven

mijn rugzak draagt mijn krachten
waarmee ik steeds weer verder ga
en draagt ook mijn tranen
geraakt, als ik even stil sta

in mijn rugzak draag ik
wat mij maakt tot wie ik ben
hij is steeds makkelijker te dragen
als ik zijn inhoud ken

Gedicht uit het boek ‘Jij wordt gekend’ van Floortje Agema

Vogeltje

Neem contact op

Indien je direct een afspraak wilt maken, kun je hier een datum- en tijdvoorstel doen. Je mag natuurlijk ook  gewoon contact opnemen met mij via e-mail of telefoon.

Recente berichten

Ga naar de bovenkant